Dva tipa percepcije realnosti

300px-Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour

Postoje dva osnovna tipa percepcije realnosti na osnovu kojih mi kao bića funkcionišemo.

Prvi tip percepcije je doživljavanje stvarnosti u ograničenom obliku. Taj tip možemo nazvati realnost u kutiji radi se o tome da smo ograničeni i percepiramo samo lijevom stranom moždane polutice ili racionalnim dijelom mozga. Realnost doživljavamo samo putem uma koji je kao kutija, tako je naša svjesnost u kontrakciji zarobljena egom. Percepirajući stvarnost na taj način imamo ograničeno razumijevanje dožiljavamo sve putem fizičkih čula.
Živimo život poput zatvorenika koji je zatvoren u ćeliju. Osnovne konture kocke ili kutije izgledaju kao šestougaona ćelija poput ćelije pčelinjeg saća u čijoj osnovi je kontrakcija.
Žašto se većina stambenih objekata u gradovima gradi u obliku kutije? Zato da bi u njima bio blokiran i disortiran protok univerzalne energije kako bi svijest ljudi bila ograničena i opskrba sa univerzalnom energijom također.

flower_of_life_cube_sml
Drugi tip percepcije je u obliku balona koji ima potencijal da se neograničeno širi. Do njega dolazi kada se dekalcificira pinealna žlijezda te njena funkcionalnost bude u velikom stepenu. Svaka kugla ili balon sadrži kocku u sebi. Kada aktiviramo pinealnu žlijezdu u mozgu dolazi do premoštenja to jeste uspostavlja se most između lijeve moždane polutice i desne koja je povezana sa srcem čije se polje širi u obliku balona. Postepeno se uspostavlja balans između lijeve i desne moždane polutice kada otpakujemo našu svijest iz kutije otvara se neograničeni potencijal za njenu ekspanziju. Tada se centar naše svijesti prebacuje u srce ali i dalje podjednako koristimo um. Naša intuicija raste iz trenutka u trenutak sve više te koristimo njenu moć i znanje koje je kodirano u polju informacija našeg srca.

vitruvian-man-angel-figure-like-leonard-da-vinci-s-anatomy-illustration-wings-83859812
U prirodnim okruženjima univerzalna energija teče slobodno i širi se u obliku kugle ili balona, boraveći više u prirodi i gradeći naš životni stil da bude u skladu sa prirodom dajemo prostor našoj duši i svijesti da raste šireći se kao balon. Opskrbljeni smo univerzalnom energijom u izobilju.

Leave a Reply